Hur ska man kunna skydda sina barn?

Har man en vårdnadstvist måste man anlita advokat

Ser att de finns ett antal grupper på Facebook som handlar om att hur man kan undvika allergier ”Vi med barn som har glutenallergi”, ”Barn med astma”, ”vi som är allergiföräldrar” och så vidare. Det är som om alla föräldrar verkar göra allt för att skydda sina barn mot frukter, mot vetemjöl, mot laktos, mot djur, mot damm, mot ditten och datten. Och det är ju bra. Vem vill inte att en förälder gör allt för sina barn?

Det som är det sjuka, blir sedan när man läser en vanlig tidning, som Expressen och läser om barn – mellan 12-14 som har varit offer för sexuellt utnyttjande av vuxna män. I dagarna pågår en rättegång mellan den man och kvinna som lurade dem att offra sig själva för att några vuxna män hade lust till deras små barnkroppar. Man undrar ju var föräldrarna var? Hur kan det vara så stora skillnader mellan föräldrar (som ägnar hela dagarna åt att skydda sin barn i de slutna Facebookgrupperna) och sedan finns det föräldrar som inte har en aning om var deras barn befinner sig på kvällar och helger?

Man undrar vad som är normalt – vi måste skydda våra barn – men inte bara mot frukt, laktos och allergier. Vi måste prata med våra barn om vilka gränser deras kroppar har, vad man får och inte får göra mot en. Jag läser i en anna sluten grupp på Facebook, hur några unga kvinnor blev offer för unga män. De gav upp sin egen vilja och pojkvännerna kunde våldta dem gång efter gång. Hur kan unga kvinnor tillåta det? Varför går de inte när pojkvännen tvingar dem till sex, när de blir slagna, våldtagna och utsatta?

Jag tror att svaret ligger hos föräldrarna; vi måste lära våra barn att aldrig ta någon skit. Att respektera sin egen kropp, sin egen vilja och lust. Att alltid göra mycket, mycket motstånd när någon vill kränka den egna kroppen och vill göra något med en som man själv inte vill.

Vad är orsaken till att flickorna tillåter andra att göra som de vill med dem? Vi föräldrar måste visa barnen respekt. Det kanske är svårt, när man inte är ensam förälder till sina barn, det är alltid den andra partnern som också är förälder till barnen och alla är inte överens om hur man lär barnen respektera sig själva. Har man en infekterad vårdnadstvist med sina barns föräldrar, kan det vara mycket svårt att komma överens om hur man ska lära barnen respekt för sig själva. Skulle det vara så att man till och med behöver juridisk hjälp vid en rättegång om barnens vårdnad, bör man alltid anlita en mycket duktig advokat. Läs mer om det på: https://www.vårdnad.com.

Du kanske också gillar