Lämna din bil till skrotplatsen

När bilen har tjänat sitt syfte och inte längre kan användas på vägarna innebär det inte att den är värdelös. Ofta finns det begagnade eller till och med nästan nya delar som kan återanvändas.

När något går sönder och inte går att reparera, tenderar man att kasta det. Men så enkelt är det inte med en bil, eftersom den inte bara hamnar i en soptunna. Istället lämnar man den till skrotplatsen. Detta är både vänligt gentemot skrotplatsen och miljön. På skrotplatsen tar man hand om de delar som kan återanvändas i andra bilar. Även om en bil är slut betyder det inte att alla dess delar är det. Skrotplatsen fungerar som en återvinningsanläggning för bilar, så gör en tjänst för miljön och lämna bilen till skrotplatsen.

Funderar du över hur det fungerar på en skrotplats?

Det beror lite på var man befinner sig och vilken skrotplats det gäller. Många skrotplatser erbjuder att hämta upp bilen. Beroende på vilken typ av bil det är och hur gammal den är kan man till och med få betalt för den. Det kan också vara tvärtom, att man får betala för att lämna in den eller att man kan lämna den gratis. På skrotplatsen säljer man sedan de delar som är i gott skick och går att återanvända. Många skrotplatser ställer ut bilen i sin helhet, så som köpare får man själv leta efter det man behöver och ta bort det på egen hand. Naturligtvis finns det också möjlighet att personalen på skrotplatsen gör detta åt en. Vi tipsar om bilskrotarna på Nordiska Automotor och deras tjänster.

Du kanske också gillar