Räddad av redovisningsbyrå i Stockholm

Kvinna på redovisningsbyrå med räknare

Jag har startat eget företag och det går ganska bra. Men jag skulle aldrig klara det utan min fantastiska redovisningsbyrå.

Som ni vet har jag sju barn. De är helt underbara och hela mitt liv kretsar kring dessa sju ungar, men i ärlighetens namn har min stora familj också inneburit en del svårigheter för mig karriärmässigt. Det har varit många mammalediga perioder, många VAB-dagar och svårt att få lönen att räcka till. Jag har bytt jobb ofta och även varit arbetslös i långa perioder, något jag skrivit om här innan.

Samtidigt har min make kanske inte hjälpt till så mycket som jag kunnat önska. För mig kommer familjen alltid först, men jag ska erkänna att det ibland har känts jobbigt, särskilt på senare år, att inte ha någon ordentlig utbildning eller en fast karriär att bygga vidare på nu när barnen börjar bli större.

Färgprover vid inredningsplanering

Jag har startat en inredningsfirma

Så, tänker ni, vad ska du göra åt det då? Oroa er inte, jag har redan tagit klivet och startat eget! Det är något jag gått och drömt om länge. Livet som företagare är egentligen som skräddarsytt för mig. Jag kan vara flexibel med arbetstider, jobba mycket i perioder och sedan vara ledig. Jag är social och trevlig och har lätt att skapa kontakt och inge förtroende, så att ragga kunder är inget som skrämt mig. Visst innebär det en osäkerhet att starta eget, men den osäkerheten har jag redan upplevt i mina arbetslösa perioder, enligt mig en mycket mer osäker situation som dessutom är betydligt svårare att ta sig ur.

Så jag slog till och registrerade mitt inredningsföretag för ungefär ett halvår sen. Som ni vet är jag mycket intresserad av inredning och har i alla fall i mitt eget tycke en ganska god inredningssmak Jag har hjälpt kompisar och jag har även tipsat lite här på bloggen, något jag vet att ni läsare uppskattar.

Det rullar på

Min första kund var en gammal kollega till min mamma som ville göra om i sitt hus efter att hennes make dött. Jag hjälpte henne att rensa ut och få luft och liv i huset igen och hon var jättenöjd. Sedan dess har det rullat på och jag har haft mycket att göra. Jag har annonserat lite på Google och fått lite kunder därifrån, ryktet har spritt sig och så vidare.

Själva jobbet var kul och mitt självförtroende steg för varje jobb jag gjorde. Men det fanns en sak som gnagde i mig och gjorde att mitt liv började kännas som ett racerlopp där jag blivit hopplöst efter redan i starten. Jag hade jättedålig koll på ekonomin.

Stress, panik och sju barn

Jag hann inte göra bokföringen. När jag kom hem från ett jobb hade jag sju barn som pockade på uppmärksamhet. Mat skulle lagas, kläder tvättas och sagor läsas. Vid elva när alla barnen var i säng slocknade jag direkt. Att sätta sig och föra räkenskaper var inte att tänka på. Det var knappt jag hann fakturera kunderna och en gång missade jag det faktiskt, det var den snälla kunden själv som ringde och påpekade detta genanta faktum.

Jag hittar en redovisningsbyrå i Stockholm

Jag insåg att något måste göras för att mitt företag skulle överleva. Jag tog kontakt med en redovisningsbyrå i Stockholm och hörde mig för om de kunde hjälpa mig. Och visst kunde de det!

Jag kan knappt beskriva hur skönt det kändes efter att jag haft mitt första möte med redovisningsbyrån. Tjejen jag träffade förstod min situation precis och jag kände inte mig inte som världens största slarvmaja längre. Vi gick igenom de fakturor jag hade med mig, alla kvitton och så vidare och hon sa att det här fixar vi.

Nu har redovisningsbyrån full koll på min bokföring och jag vet att min firma kommer att överleva. De är som min egen ekonomiavdelning och jag kan ringa dem när jag vill. För mig har det varit skillnaden mellan att gå in i väggen av stress och att faktiskt känna att det här företaget har en framtid. Jag slipper vända papper och kan ägna mig enbart åt det jag vill göra: att hjälpa människor att inreda sina hem!

Här är min fantastiska redovisningsbyrå: https://cleanandnomic.se/

Du kanske också gillar