Nya golv i Stockholm?

Ibland blir skillnaden mellan landet och storstan väldigt påtaglig. Jag, som jobbar ganska mycket i Stockholm, ser dessa kontraster genom mina vänner. Det är aldrig tråkigt att höra deras historier om vår huvudstad och de invånare som lever där. Allt som oftast så handlar det om bostäder, bostadspriser och renovering: den stockholmska treenigheten. 

Man kan inte prata med en person boende i Stockholm utan att det någon gång slutar upp i var denne person bor, hur bostadspriserna där ser ut och hur mycket den egna bostaden värderas till – gärna med en slutkläm om hur mycket den ökat i värde. Det är intressant. På landet uppkommer sällan de diskussionerna, även om vi också – bör föras till protokollet – sett en tydlig ökning av bostadspriserna. 

Förra gången jag var upp till Stockholm så bodde jag hemma hos en väninna. Vi satt och drack vin och hon och hennes man började prata om sin bostad. En jättefin lägenhet; snyggt inredd och med jättefina möbler och en underbar planlösning. Tip-top, enligt mig. Rena öken, enligt dem. 

De är ganska nyinflyttade och har betalat dyrt för bostaden – hur mycket, det tänker jag inte ens nämna – men de vill redan börja göra om. Framförallt så vill de byta ut sina golv. Jag höll på att ramla av stolen när jag hörde det. Genomgående i lägenheten gick en jättefin parkett – en äldre sådan, patinerad, snygg och väldigt personlig. Som med alla trägolv – något som skaffat sig en egen historia och blivit vackrare med åren. De å sin sida tyckte att golvet såg matt, smutsig och fult ut. Det passade – citat: inte in mot den ljusa tonen i bostaden. Humbug! 

Jag krävde en golvslipning i Stockholm 

Där och då fick bondjäntan nog. Jag satte ner foten på det vackra golvet och förbjöd dem från att riva ut det. Jag blev mer och mer exalterad – möjligen stärkt av rosévinet – och gick igenom alla fördelar med den parkett som låg där. Samtidigt så googlade jag golvslipning i Stockholm och fick upp en massa företag som erbjöd den tjänsten. Golvslipning i Stockholm, så de undrande – varför har vi inte tänkt på den lösningen? De satte sig ned och började läsa på om hur det fungerar, vilka golv som går att slipa, vad man ska tänka på och vad kostnaden för en golvslipning i Stockholm ligger på. Ett frö såddes. 

Igår så ringde min väninnan nämligen och tackade mig. De hade anlitat ett företag inom golvslipning i Stockholm som hjälpt dem. Jobbet var klart på två dagar, med torktiden för ytbehandling inkluderat, och med rot-avdraget tillgängligt så blev priset väldigt mycket lägre än om de köpt ett nytt golv. Hon var supernöjd och hon skulle tipsa alla sina vänner om den lösningen. Jag är också nöjd. Nöjd med att ha påverkat – och kanske förändrat? – en konstig trend i Stockholm. Varför byta ut något som fungerar? Det går nästan alltid att fräscha upp genom små renoveringar. Golvslipning är det yttersta beviset på detta.

Du kanske också gillar