Vilket golvmaterial ska jag välja?

William Morris-tapet

Det börjar bli dags att renovera vårt sovrum hemma, men nu står jag verkligen i valet och kvalet kring vilket golvmaterial jag ska välja. Det finns ju tusen miljoner olika sorters golvbeläggningar och jag blir plötsligt otroligt velig kring vad jag ska välja.

Budget och stil får avgöra

För att få ordning på min röriga hjärna så bestämde jag mig för att sätta lite begränsningar. Eftersom jag så gärna vill lägga lite extra pengar på en riktigt fin tapet i sovrummet så får nog golvet stryka på foten en aning för att det hela inte ska bli alldeles för dyrt. Jag må vara tråkig då ungefär ALLA just nu renoverar med William Morris-tapeter, men jag har hittat en som så perfekt passar ihop med mina mörka möbler och gör att de ser ännu snyggare ut.

Därför kommer det nog inte att bli någon tjusig mönsterlagd parkett i sovrummet om jag inte ska bli helt ruinerad. Möjligen hade jag kunnat tänka mig ett massivt plankgolv men sen började jag titta på olika sorters laminat och insåg att det finns så mycket snyggt.

Plast- eller heltäckningsmatta går bort helt hos mig. Jag vill ha någon form av trä på golvet då jag älskar att gå runt barfota över trämaterial. Sen blir det förstås ett par mysiga fårskinnfällar på golvet bredvid sängen och vid byrån.

Fördelarna med ett sovrum

Fördelen med att lägga golv i ett sovrum är att det blir mindre slit på ett sånt golv. Jag måste alltså inte välja ett riktigt slitstarkt laminatgolv som man skulle behöva i en hall eller i köket utan kan nöja mig med en enklare variant. Det sparar en hel del pengar.

Jag har nu begränsat urvalet till tre olika sorters laminat som jag tycker är snygga, så jag ska över till en väninna som är duktig på bildredigering för att göra ett test där hon “tapetserar” ett par bilder av mitt rum och sen även lägger in de olika golven så att jag kan se hur det blir på ett ungefär. Då borde jag kunna ta mitt sista beslut.

Ska ta proffshjälp

Eftersom det finns en del knepiga vinklar i sovrummet vid den inbyggda garderoben så tänkte jag att jag ska ta proffshjälp den här gången. Att slänga på ett klickgolv klarar ju vem som helst, men jag vill att det ska bli riktigt snyggt och att varje vinkel ska bli perfekt.

Som tur är har jag hittat en duktig golvläggare som har tid att hjälpa mig inom de närmaste veckorna. Då kan jag få golvet på plats innan jag tapetserar och sen sätter tillbaka listerna ovanpå. Det blir så mycket snyggare om man kan dölja tapetens nederkant bakom tak- och golvlisterna istället för att skära av dem emot.

Ska bli så härligt att få ett nytt och fräscht sovrum. Det kommer nog att bli många eftermiddagar i läsfåtöljen (där jag mest sitter och beundrar den fina tapeten och golvet, haha).

Du kanske också gillar