Välj en solcellsleverantör med totalentreprenad

Funderar du på att montera solpaneler på villataket? Anlita då en solcellsleverantör som erbjuder totalentreprenad. Här kommer några kloka tips och råd.

Med solceller på taket slipper du oroa dig för höga elräkningar och kan sova gott om natten. Under sommarhalvåret kan det även hända att solcellerna producerar mer el än vad du kan göra av med. Då kan du sälja den vidare till det fasta elnätet och på så vis få en extra inkomst. 

Det kan vara bra att känna till att solpaneler som skuggas av intilliggande träd eller byggnader producerar mindre el. Detta måste man ta hänsyn till när man beräknar hur många solpaneler som behövs. Men tar man hjälp av en erkänd solcellsleverantör hjälper de till att beräkna hur stor anläggning man behöver för att täcka hushållets behov.

Den solcellsleverantör man anlitar ska ha certifierade hantverkare

Att producera el av sol är miljövänligt och bidrar till den gröna omställningen. Därför får man också göra ett särskilt skatteavdrag när man installerar solceller. Installationen måste utföras av en certifierad elektriker, och inte sällan kan man även behöva bygga ut elsystemet. Därför kan det vara smidigt att välja en solcellsleverantör som erbjuder totalentreprenad.

Med totalentreprenad ansvarar ett och samma företag för hela projektet. Då brukar solcellerna komma på plats mycket snabbare. Men det brukar också bli billigare med totalentreprenad. En annan fördel är att man alltid vet vem man ska kontakta om det skulle uppstå problem med solcellsanläggningen. Man slipper helt enkelt företag som skyller på varandra.