Barnen inreder deras rum på nytt

inrett barnrum

Halloj i sommarvärmen!

Det har blivit en del hemmafix det senaste här hemma, känns som det aldrig tar slut! Vårat hus är så stort så det kanske förklara saken. Har man många barn som vi får man räkna med ett stort hus som kräver mycket jobb. Jag ska dock inte klaga, det är superhärligt att få fixa nytt i hemmet tycker jag. Två av sovrummen har precis målats om av en målare i Stockholm och barnen har fått varit delaktiga och faktiskt bestämt deras färger på väggarna själva. Har aldrig sett de så glada och hjälpsamma som nu, därför har vi nu bestämt att de ska få inreda deras sovrum själva.

Till en början var min man lite skeptiskt till det eftersom killarna är 6 och 10 år, men jag har självklart som med mycket annat övertalat honom. Självklart kommer vi hjälpa till med ganska mycket, men jag tycker ändå det är viktigt att få de delaktiga och välja mellan olika inredningsmöbler, färger och leksaker själva. Jag tror det är viktigt att barnen får vara med och inreda sina egna rum, dels håller vi de mer sysselsatta mitt i allt annat här hemma, de behöver komma ifrån mer av det digitala spelen dessutom och göra mer sådana annorlunda saker i vardagen. Det känns som att vi då kommer ha lättare att hitta rätt balans mellan lek, läxor, spel och sömn tillsammans.

Våningssäng med rutschkana

En våningssäng kommer passa utmärkt för att spara mer utrymme för lek och annat essentiellt. Killarna älskar att åka rutschkana och vi har tillsammans hittat en rolig serie som de bara älskar till det ena sovrummet. Det blir en våningssäng med en rutschkana som vi lägger till istället för en stege. Stegen kommer självklart finnas kvar när de klättrar upp så att ingen skadar sig. Under våningssängen kommer vi ha ett stort skrivbord där de senare kan göra sina läxor och annat roligt pyssel. Båda rummen kommer vara inspirerade med blåa färger. Det ena rummet med dinosaurie-tema  och det andra rummet är det fokus på bilar. Jag har aldrig sett barnen så delaktiga som nu, de ska få ha lite mer ansvar över deras rum när det gäller att ha ordning så att de mer och mer lär sig att vara självständiga.

Golv- och sittytor är viktigt för att släppa lös kreativitet och lek i rummet, men också för att kunna städa lättare och hålla i ordning på deras saker. Därför blir förvaringen mycket viktig och killarna har valt olika förvaringshyllor med deras tema inspirerade på. Det ska bli kul att få se sen hur de tar hand om sina rum i fortsättningen.

Du kanske också gillar