Hur hittar jag en akuttandläkare i Stockholm?

leende med tänder

Ibland är det ju så att olyckan plötsligt är framme och då det gäller detta så är tänder inget undantag. Man kan plötsligt drabbas av akut tandvärk, slå ut eller bita av en tand eller bara känna att någonting inte står helt rätt med sin mun – dessa saker kan dessutom hända under dygnets alla tider och just där kan det vara bra att veta att man ändå kan få hjälp. Det finns nämligen något som heter akut tandläkare och dessa arbetar vid lite längre öppettider och framförallt så hjälper de dig att så snabbt som möjligt få den hjälp man behöver. Jag var nämligen ute och cyklade påväg hem från en väninna då jag plötsligt ramlar, slår huvudet i styret och känner hur en framtand går av – som tur fanns det hjälp att få.

Jag sökte mig till en akut tandläkare som genast hjälpte mig och just där och då är det tur att olyckan skedde just i Stockholm där det faktiskt även finns ett stort urval av akuta tandläkare. Du kan alltså i stort sätt ramla med din cykel på Kungsholmen i Stockholm och istället för att tvingas ta dig in till city så kan en akut tandläkare hjälpa dig där du är – detta gäller dock inte över hela Stockholm men i de flesta centrala delarna av staden. Det kan dock vara värre om man ramlar med sin cykel i någon annan del av landet och är i behov av en akut tandläkare då alla inte är lika bortskämda som man är i Stockholm – dock så brukar man vid allvarliga tandskador ändå kunna få hjälp på akuten. Detta då man helt enkelt ringer efter en tandläkare som kommer dit och jobbar övertid.

Hur mycket kostar en akut tandläkare i Stockholm?

Det brukar vara lite dyrare att anlita en akut tandläkare än en vanlig – detta är ingenting som är unikt för Stockholm. Anledningen är helt enkelt den att tandläkaren jobbar på en tid som räknas som obekväm och att hen därför också tar mer betalt för sina tjänster. Dock ska man dock veta att om det är ett olycksfall som du råkat ut för så kan du ändå få pengarna tillbaka efter att du anlitat en akut tandläkare – men detta blir då en fråga för ditt försäkringsbolag.

Här gäller samma sak över hela landet och inte bara i Stockholm och går helt enkelt ut på att du efter att din tandläkare hjälpt dig så lämnar han en räkning som du sedan – tillsammans med en beskrivning av olyckan – lämnar till ditt försäkringsbolag som därefter återkommer med ett besked. Det kan dock vara så att du tvingas ligga ute med pengar under tiden och att du även efter ett positivt besked från försäkringsbolaget tvingas betala en självrisk. Denna är dock billig i jämförelse med den räkning du fått efter ditt besök hos en akut tandläkare där i Stockholm.

Du kanske också gillar