Catering i Stockholm är ett perfekt alternativ för barnkalaset

catering på barnkalas

Att använda sig av catering är ett populärt alternativ då det handlar om att på ett snabbt och effektivt sätt skaffa sig mat till kalaset, firmafesten eller någon annan tillställning som kräver just mat. Ofta vill man ju som värdinna av festen – oavsett vad denna handlar om – själv också delta och genom att anlita catering så kan man alltså slippa undan både då det handlar om mat och disken efteråt.

Sonen fyller 6 år om en månader och jag tänker att vi ska bjuda några av hans lekkamrater och deras föräldrar. Det kommer bli som ett litet minidisco för småttingarna med mat och tårtkalas, samtidigt som det blir lite tid för oss vuxna att umgås.

Bor man i en större stad som exempelvis Stockholm så finns det där också väldigt många alternativ att välja bland då det handlar om catering och här kan man alltså på ett helt annat sätt välja mat efter vilken sorts fest man tänkt anordna. Detta kanske ställt mot en mindre stad där utbudet gällande catering är begränsat och att man där därför får hålla till godo med vad som erbjuds – både gällande maten i sig och priset man slutligen betalar. Jag har hittat bra catering i Stockholm då jag tidigare beställt av dem och varit jättenöjd!

Man kan anpassa sin catering och välja efter eget tycke och smak på ett helt annat sätt. Utbudet i Stockholm är stort– vill man ha indiskt-, thailändsk eller vanlig svensk husmanskost så kommer man garanterat att finna en firma som specialiserat sig på just detta och erbjuder catering till ett bra pris. Just konkurrensen mellan de många företagen inom catering i Stockholm har nämligen medfört att prisnivån under senare år har sjunkit markant och detta alltså trots att det finns ett sådant stort urval på olika maträtter.

Billigare catering i Stockholm än i övriga landet

Vi tar ett exempel på detta. Vi säger att du exempelvis bor i Härnösand och ska anordna ett mindre kalas för släkt och vänner där du beslutar dig för att catering är det bästa alternativet då du inte vill laga maten själv. Du kontaktar då de få företag som jobbar med detta och får välja mellan kanske fyra rätter som du sedan betalar kanske 7-8000 kronor för. En ganska dyr summa, sett till vad du får, eller hur? I Stockholm däremot kan din catering – för samma mat och för samma antal personer – istället kosta halva priset och att detta är orättvist är ju tyvärr något som man vackert får acceptera. Det är nämligen så marknaden ser ut – för att överleva måste man som företagare i Stockholm ständigt hålla sig väldigt nära marginalen för att ha en chans att överleva.

Sedan om det handlar om en elektriker, en snickare eller – som i det här fallet – en firma inom catering spelar ingen roll. Som potentiell kund är det dock rena guldgruvan att bo i Stockholm då man dels alltså har ett väldigt stort utbud och dels inte behöver betala så himla mycket för den mat man bestämt sig för. Sett ur företagens perspektiv är det naturligtvis tuffare och detta hårda klimat har medfört att många företag inom catering gått omkull i Stockholm och detta då man helt enkelt inte klarat av att matcha de låga priserna som kunderna numera kräver för sin catering.

Att det är kundernas marknad råder det inga som helst tvivel om och frågan är hur länge detta kan pågå utan att fler drar sig för att satsa på att starta företag inom just catering i Stockholm? Framtiden blir onekligen spännande.

Du kanske också gillar