Husfix under semestern

husritning

Hej alla goa och glada!

Vi njuter för fullt av semestern just nu. Benen börjar bli lite bruna och näsorna röda. Alla barnen är inte överlyckliga över att behöva smörjas in med solkräm flera gånger om dagen.

Min man överraskade mig rejält nu under semestern. Utan att jag visste om det så har han bokat in hantverkare som ska komma till oss och fixa lite. Vilken underbar man jag har! Han ville passa på när hela familjen ändå inte var hemma. Det händer ju inte så ofta att huset är tomt så många dagar på raken.

Mannen har anlitat ett golvföretag som har slipat golvet på hela övervåningen och bytt ut golvet på nedervåningen i huset! Helt otroligt vilket bra och snabbt jobb dom har gjort. Han har även passat på att ta in ett måleriföretag som tapetserade om vårt och två av barnens sovrum. Vi hade även ett städföretag på plats som har gjort en storstädning i hela huset. Huset var inte riktigt i toppskick när vi lämnade huset för semester. Så att komma hem och få se ett skinande rent hus, nya golv, nya tapeter och putsade fönster.. Jag höll på att svimma. Min man är fantastiskt bra. Trots 7 barn, en fru att hålla glad och jobb så lyckas han fortfarande överraska mig med sådana här saker ibland.

Semestern är ju i full gång nu, men jag är nästan mer sugen på att vara hemma i huset nu när vi har fått så fina golv och fint städat. Dock kan ni ju gissa hur snabbt det går för 7 barn att stöka ner. Vi funderar på att åka någon natt till Kolmården och någon natt till Astrid Lindgrens Värld. Båda platserna känns som roliga aktiviteter för hela familjen (och huset får vara rent några dagar extra). Vi tänkte nog åka redan om några dagar och ta båda utflykterna i samma veva.

Kan även glatt dela med mig av att alla barn har hållit sig friska än så länge, även jag och mannen har klarat oss. Vi har varit lite oroliga att någon förkylning, feber eller liknande skulle inträffa men vi verkar ha turen på vår sida den här sommaren. Otur har vi ju med vädret känns det som, men vad är den svenska sommaren utan regn? Ibland känns det som att vi får uppleva både vår, sommar och höst inom loppet av bara några timmar.

Nu ska vi fortsätta njuta, ha de gott!

Du kanske också gillar