Bort med mamma-magen

viktnedgång

Goddag alla härliga läsare!

Idag var vi och badade i Stockholms Skärgård, nästan alla i familjen var med förutom äldsta dottern som var iväg hos sina vänner. Det var superhärligt, vi grillade hos min gamla väninna, badade och bara umgicks. Jag gillar verkligen allt som har med sommaren att göra. Det är ljusare, varmare, och en underbar grönska som gör mig pigg och glad. Jag går ut och träffar nära och kära mer ofta och hittar helt enkelt på mer saker med familjen.

Igår var det också soligt och skönt utomhus då jag och den äldsta dottern var ute på shopping. Det var mysigt med lite kvalitetstid med varandra som vi så sällan får, bara vi två. Vi hade verkligen kul och shoppingen för min del var verkligen välbehövlig, jag har inte alls lätt för att hitta bra kläder, men med dotterns hjälp gick det mycket bättre. Jag hittade massor av klädesplagg som jag kände att “det här har jag stor användning av” och som jag känner mig snygg i. Jag handlade ganska mycket då jag måste förnya allt i garderoben sedan jag gått upp ganska många kilon det senaste året. Jag har verkligen fått en mamma-mage och de flesta tröjorna sitter åt. Jag får helt enkelt spara de gamla kläderna tills jag gått ner kilona igen. Det hade varit underbart att komma iform och slippa extra magen. Såklart efter sju barn är det inget ovanligt att lägga på sig några extra kilon, jag är ändå snart 50.

Jag tränar regelbundet, både springer och styrketränar, men det känns som att det där sista som lägger sig på magen bara inte vill försvinna. Tanken har väl ibland slagit mig om jag ska göra ett kirurgiskt ingrepp men jag är alldeles för nojig med att bli nedsövd och hela den biten runt omkring. Det känns så skrämmande på något sätt. Kirurgi utan att bli sövd hade varit ett bra alternativ. Jag har hört talas om att man idag kan ta bort oönskat fett utan kirurgiskt ingrepp och att det faktiskt funkar. Det är alltså ingen operation och det behövs inga narkosmedel i bedövningssyfte. Det kallas för Coolsculpting och är en behandling som kan genomföras utan att man behöver vara sjukskriven. Man kan träna som vanligt efter behandlingen och inga förband eller liknande behövs. Det låter för bra att vara sant, eller hur?! När jag läste om det tänkte jag att det verkligen inte låter trovärdigt, men metoden bygger helt enkelt på att man fryser och därigenom avlägsnar oönskade fettdepåer från kroppen. Ett munstycke placeras över det oönskade fettdepån och med hjälp av vakuum sugs fett upp. Sedan kristalliseras fettet av kontrollerad kyla och dör. Fettcellerna fryses ned säkert och permanent och när det behandlade området är behandlat är det borta för gott.

Nästa vecka ska jag gå dit och höra mig för om det är något för mig.

Du kanske också gillar