Frågestund – jag svarar på läsarfrågor

Duvblå inredning

Jag får så många härliga mejl med frågor från er läsare! Det är så kul att höra från er och att ni uppskattar bloggen. Särskilt roligt är det att höra hur jag inspirerar er som också har flera barn. Jag vet att det kan vara påfrestande ibland när man har en stor familj, men jag vill gärna visa hur man kan hitta aktiviteter som passar alla (nåja, de flesta) i familjen och som inte kostar skjortan + hur man kan få lite ordning på vardagen trots att vi är en XL-familj.

Idag tänkte jag passa på att svara på några av de frågor som ni läsare har skickat in. Både lite mer ”allvarliga” frågor och annat som är lite mer lättsamt. En härlig blandning helt enkelt.

1: Hur ordnar ni det med kön i badrummet på morgonen?

Till att börja med har vi två fullständiga badrum och en gästtoalett, annars skulle det nog inte funka. Jag försöker kliva upp före barnen för att få någon minut extra bara för mig själv. När de andra har stigit upp får vi försöka samsas. Med dubbla handfat kan man ju stå sida vid sida och borsta tänderna, men det händer oftare än inte att jag får tjata på de äldre om att skynda sig på…

2: Vilken är din favoritfärg?

Blått, särskilt någon härlig nyans av duvblått tycker jag är fint. Det märks nog på den fina grafiken jag har skapat högst upp här i bloggen (och den snygga inredningen jag valde som bild till det här inlägget). 🙂

3: Vilket är ditt drömsemesterresmål?

Oj, nu måste jag tänka efter… Om jag skulle ta med hela familjen skulle jag nog svara ett familjevänligt hotell i Grekland eller så. Thailand verkar också fint, men inte alla av barnen gillar den maten så mycket. Om det bara var jag och karln skulle det bli till Maldiverna. Låter kanske lite klyschigt, men att ha en egen strandhydda med brygga rätt ut i det turkosa havet skulle vara guld värt. Och så en personlig kock på det som grillar fisk och skaldjur på kvällarna.

4: Vad är ditt bästa städtips?

Förutom att ta hjälp med hemstädningen som vi har börjat göra nu är det att dela upp det på alla dagar i veckan. Att göra en liten uppgift som tar 15-20 minuter är mycket lättare än att behöva tänka på att städa 2-3 timmar i sträck en gång i veckan. Nu behöver jag ju inte dammsuga och städa badrummet längre, men annat småpyssel som att tvätta, plocka undan leksaker, tömma diskmaskinen osv är enkelt att sprida ut under veckan. Där är det faktiskt en fördel att vi är så många. Barnen får också hjälpa till och jag försöker inpränta i dem att försöka göra på samma sätt så de inte bara suckar när de måste städa en gång i veckan. Sakta börjar det landa att det bara tar 2 minuter att bädda sängen och 3 minuter att plockan undan alla kläder som har kastats på golvet… får se om det håller i sig…

5: Har du något favoritklädmärke?

Alltså jag gillar verkligen Marimekko och även Desigual. Passar kanske inte alltid när jag ska jobba och träffa kunder, men här hemma är jag svag för att springa runt med starka färger och galna mönster. Älskar att sätta färg på tillvaron! Dessutom är det ju kläder med bra kvalitet. Handlar hellre saker som håller när det kommer till mina egna kläder.

6: Vad gör du helst när du behöver lite tid för dig själv?

Jag sätter mig gärna i sovrummet och läser en bok. Det är skönt att bara flyta iväg i någon annans fantasivärld en stund ibland tycker jag. Om jag har suttit många timmar framför datorn på dagen och är trött i ögonen lyssnar jag på en ljudbok istället. Fick riktigt bra hörlurar i födelsedagspresent senast.

7: Hur får du ihop det med skjutsande till skola, fritidsaktiviteter med mera för barnen?

Det är ett ständigt pusslande, det kan jag absolut erkänna. Samtidigt är ju de äldsta av barnen stora nog att ta hand om sig själva nu så de tar antingen cykel eller bussen när de ska någonstans. Vi har tur som har både förskolor och skolor precis i närheten så den biten tar inte så mycket tid. För sportaktiviteter osv försöker vi dela på det med ett par andra föräldrar som har barn i samma grupper. Det är lättare att få det att gå ihop när man bara måste skjutsa varannan eller var tredje vecka.

Hoppas ni gillade svaren och att de är användbara! Fortsätt skicka in fler frågor så blir det säkert en frågestund snart igen! Puss och kram!

Du kanske också gillar