Asfaltera Uppfart – vad ska man tänka på?

Vi har två stycken bilar och det är något som är extremt välbehövligt. Utan detta så skulle vi duka under. Ibland undrar jag över hur många timmar jag spenderar i bilen för att skjutsa till olika aktiviteter, handla och pendla till jobbet. 

Ett problem i det lilla har varit vår uppfart, en grusad liten yta som är svår att parkera båda bilarna på och som i övrigt kräver en massa skötsel. Därför har vi börjat fundera på att asfaltera uppfart och på samma gång även passa på att bredda den. Asfalt skulle göra en enorm skillnad. Både för skötseln, för minskat underhåll av bilarna och för hur hela vårt hus – och tomt – skulle uppfattas. 

Att asfaltera uppfart innebär ett lyft – men även en ganska stor planering. Jag har hört både bra och dåliga saker om företag inom asfaltering. Många av mina vänner har valt att asfaltera uppfart och vissa av dem är hur nöjda som helst, andra är riktigt missnöjda. Det verkar vara en fråga om att välja rätt företag. Utan att sätta dit någon bekant inför Skattemyndigheten så kan jag berätta om hur denne gick tillväga. 

Asfaltera uppfart – undvik dörrknackare 

Mina vänner som bor i samma stad – nu kanske jag avslöjat för mycket? – valde nämligen att anlita ett företag på ett mer oortodoxt sätt då de skulle asfaltera sin uppfart. De hade inte ens lekt med den tanken förrän det knackade på dörren en dag och fyra killar stod utanför och – på engelska – erbjöd sig att ta hand om asfalteringen av uppfarten. Det skulle göra det billigt och där pengarna, så att säga, lämnades i ett brunt kuvert. Min väninna och hennes man nappade och så satte arbetet igång. Det hela såg tydligen bra ut. Irländarna – de var därifrån – arbetade effektivt och professionellt. Jobbet slutfördes, transaktionen skedde och mina vänners lycka var gjord: äntligen en asfalterad uppfart. 

Riktigt så enkelt var det emellertid inte. Vintern kom och med den kom också besvären. Då snön försvann så visade det sig att den vackra, jämna asfalten var ett minne blott. Nu var ytan full av hål, sprickor och andra ojämnheter. Det fanns naturligtvis inga kontaktuppgifter och ingen möjlighet till reklamation – vem vågar reklamera ett svartjobb? Våra bekanta fick istället skamset ringa till ett annat företag som kunde rycka ut och lägga ny asfalt. Priset blev också därefter och mina vänner fick sig en ganska dyr läxa. Den kan vi så klart skratta åt idag, och visst har vi lärt oss ganska mycket om detta. 

Jag kommer att undersöka alla företag väldigt noga innan jag går vidare med att asfaltera uppfart. Det är ett jobb som definitivt inte kommer att utföras av några kringstrykande irländare, den saken är säker.

Om någon vill läsa mer om detta hantverk kan jag tipsa om sidan https://www.asfalterauppfart.se/

Du kanske också gillar