Varför behöver jag ett pooltak?

pool med pooltak

Om man har ett hus med en pool på baksidan så vill man ju kunna nyttja denna oavsett väder, eller hur? Man vill kunna simma även om det regnar och man vill slippa sopa upp en massa löv varje gång innan denna motionsruna äger rum – och en sak som möjliggör detta är att man skaffar ett pooltak. Ett pooltak fungerar utöver detta även som ett utmärkt skydd under vinterhalvåret då pooler ofta tar väldigt mycket stryk och därför måste skyddas på bästa sätt.

En annan aspekt som man måste säga då det handlar om just pooltak är säkerhet och inte då primärt för just din pool. Nej, här kan vi dra upp en mardrömsscenario som exempel för att visa varför ett pooltak är nödvändig. Om vi tänker oss en grillfest för vänner och bekanta där ett tjugotal människor är bjudna och där stämningen är på topp. Man skrattar och skålar och runt poolen springer barnen omkring och leker. Det är helt enkelt en bra fest som verkligen visar både dig, din familj och ditt hus från er absolut bästa sida. Plötsligt hörs dock ett plask följt av barnskrik och ni vuxna agerar instinktivt och dyker i efter barnet som ramlat i poolen. Efter en stund lyckas ni få upp den lilla flickan på poolkanten och kan efter några sekunders förtvivlan se att hon hostar och därefter börjar andas. Festen dock, den andas verkligen inte utan är helt död. Folk börjar tacka för sig och åka hem och kvar står ni och funderar på vad som hänt och hur ni kunnat förhindra det inträffade.

Hur hindrar ett pooltak det inträffade?

Ja det kan man fråga sig, svaret blir ett pooltak som ni ringer efter redan dagen efter och får det levererat efter drygt en vecka. Monteringen av detta pooltak går fort och helgen efter bjuder ni till en ny fest – denna gång med ett pooltak sittande som en säkerhetsåtgärd ovanför och barnen kan tryggt leka medan ni vuxna återgår till ert. Detta pooltak har viast sig vara en lönsam investering som kommer att betala sig i form av dels trygghet och dels även det jobbiga som poolskötsel faktiskt för med sig. Visst, det här var ett extremt exempel på hur ett pooltak kan fungera – extremt men inte omöjligt. För hur många gånger har man inte sett barn leka för nära en pool utan uppsikt från föräldrarna?

Det sker ju dagligen på badhus över hela Sverige. Nu ska ju inte alla badhus ha pooltak – där finns ju trots allt badvakter som säkerhet. Men att ha pooltak på pooler som vanliga människor äger är verkligen ingen dum idé då man trots allt inte kan ha sina barn under uppsikt dygnet runt. Olyckor kommer alltid att hända men det gäller att minimera riskerna som dessa för med sig och ett pooltak är ett exempel på ett sådant, säkerhetsbälte i bilen ett annat och hjälm då man cyklar ett tredje. Ett pooltak kan – liksom de två andra ovanstående exemplen – rädda liv och det är ju faktiskt ingen dum investering, eller hur?

Du kanske också gillar