Dags för en badrumsrenovering

Slitaget på ytskikt blir hårdare i en stor familj än i en mindre sådan. Att vi är nio stycken i familjen tar ut sin rätt och det märks på allt från golv, väggar, på köket och på våra olika badrum. Saker och ting nöts ut och vi har blivit ganska vana med att både byta ut, renovera och – tack och lov – spara ihop buffertar för att ta de kostnader som slitaget för med sig. Numera så höjer man knappt ögonbrynen då det är dags att sjösätta en renoveringsprojekt.

Ett sådant står vi inför i detta nu. Vi har två stora badrum i vår villa och utöver detta så har vi även två mindre toaletter. En nödvändig lyx och med tre barn i tonåren så är det inte helt lätt att, så att säga, få sin lilla egentid under morgonen. Därför har vi börjat planera för att göra om ett rum i källaren till ytterligare ett badrum. Det blir ett lite större sådant och där vi bland annat planerar att få plats med både bastu och en dusch. Helst skulle jag vilja ha ett badkar, men just i den frågan blev jag regelrätt överkörd av övriga familjemedlemmar. Demokrati är inte alltid den bästa lösningen. 

Nåväl, jag ska väl egentligen inte klaga då jag får hålla i taktpinnen gällande nästan alla andra val – kakel, klinkers, duschvägg, inredning i bastun och så vidare. En taktpinne som jag håller i tillsammans med den firma vi anlitat för vår badrumsrenovering

Vi hittade rätt företag för vår badrumsrenovering 

Det senare var inte helt lätt. Vi har vänt på många stenar i jakt på dels rätt firma för vår badrumsrenovering och dels också provat olika entreprenadformer mot varandra. Slutligen fastnade vi för enkelheten i totalentreprenad och i att slippa hålla på att styra en massa olika företag. Genom att anlita en och samma firma för allt så kommer vår badrumsrenovering att genomföras effektivare och förmodligen – förhoppningsvis – också till ett betydligt bättre pris. 

Det företag vi hittat valde vi genom rekommendationer. De är inte billigast, men de erbjuder överlägset bäst villkor i övrigt. Det som fällde avgörandet var deras bemötande. Många andra företag som vi varit i kontakt med har varit, på något skumt sätt, ointresserade. De har räknat på material och arbetskostnader, lämnat en offert och sedan har det inte varit mer med det. Jag vill ha goda råd! Jag vill ha någon att diskutera lösningar och alternativ med! Jag vill ha ett bollplank!  

Mycket planering innan en badrumsrenovering sjösätts 

Det företag vi valt är genuint intresserade av att skapa våra drömmars badrum. De har kommit med egna idéer. De har tagit mina tankar vidare. De har, kort sagt, valt att bråka lite med mig under resans gång. Motstånd leder framåt. Det är så jag vill jobba – både privat och inom mitt yrke. Därför känns det skönt att ha ett företag som vågar säga ifrån när de tycker att någonting inte fungerar. Det är ju ändå de som är proffsen, eller hur? 

Om allt går som det ska så har vi vårt nya badrum klart inom några veckor. Det ska bli väldigt skönt att sätta sig i bastun efter en hård arbetsdag och efter att barnen lagt sig. Det ska även bli extremt skönt att slippa köa för att gå på toaletten framöver. Det tror jag alla i vår familj skriver under på. Otur för resten av gänget att det nya badrummet är vigt åt mamma.

Du kanske också gillar