Billigare än väntat att gå till en tandläkare

leende med tänder

Sverige är ju fantastiskt på många sätt. Många klagar över det höga skattetrycket – något även jag gör ibland. Men, ibland så kan man verkligen se var skatten man betalar hamnar och vilken nytta den gör. Jag fick ett uppvaknande kring detta i förra veckan. Dels så fick jag en enorm tandvärk och fick åka till tandläkaren för att laga tanden i fråga.

Med mig hade jag tre stycken ungar som vi lyckades tajma in det årliga tandläkarbesöket för. Det var också det som fick man att inse vilka fördelar som finns gömt i den höga skatten vi betalar. Kostnaden blev nämligen bara för min tand och lagningen av denna. Barnens undersökningar betalade vi ingenting för.

“ Det är ju smått fantastiskt att man kan besöka en tandläkare i Solna tillsammans med fyra barn och inte behöva betala en krona för det. En privat tandläkare dessutom. Sverige är ett otroligt land på många sätt “

Ingen nyhet kanske – men tänk hur det ser ut i andra länder? Att kunna besöka en tandläkare i Solna – free of charge – är verkligen höjden av lyx. Min egen tandvärk visade sig vara följden av en inflammerad visdomstand – en tand som nu är ett minne blott. Den skicklige tandläkare vi besökte i Solna kunde boka in en tid redan samma dag och utföra ingreppet.

Visst, jag kommer förmodligen svära ganska mycket över vår höga skattesats även fortsättningsvis – som egen företagare känns det ibland som att man inte gör någonting annat än att betala skatt och moms och moms på skattens moms och så vidare. Det känns iallafall skönt att då och då se att pengarna går till någonting vettigt också. Vi passerade förresten det stora slukhålet på väg till vår tandläkare i Solna också: Nya Karolinska. Undra hur många rum jag varit med och inrett där?

Julen då? Jo, den var väldigt lyckad. Vi lyckades få till allt från mat (med lite hjälp från svärmor) till paket och allt annat som hör julen till. Barnen var nöjda och det är ändå huvudsaken. Minstingen fick sitt första close-encounter med tomten och låt oss säga, lite diplomatiskt,  att han ställde sig försiktigt skeptisk till denne skäggige uppenbarelse. Storgråt och skrik. Nästa år blir det bättre!

Du kanske också gillar