Jag borde bli racerförare

racerförare i bil

Det är inte länge sedan jag tog körkort. Som tur var det när jag ännu var gravid och inte hade barnen att tänka på. Efter att barnen föddes skulle jag aldrig hinna ta körkort. Däremot var jag inte purung, som mina kompisar som tog körkort så snart de hade fyllt arton. Jag var över 30 när jag tog mitt körkort och vänta de vårt första barn. Så hemskt det var. När jag nu minns mitt körskola känns det som en evighet sedan. Som tur var fick jag en lärare som gillade mig från första stund. Först trodde jag han var helunderlig, för han pratade om min bilkörning som att jag lät motorn ”skrika” när jag inte växlade upp tillräckligt snabbt och när jag någon gasade för mycket kallade han mig för ”fartdåre”.

Jag borde ju bli racerförare

I alla fall märkte jag att jag gillar farter under min första tid i körskolan. Jag borde bli racerförare. Jag älskar allt som går fort. Jag inbillar mig också att jag är snabb och har snabb uppfattningsförmåga, att jag är snabb på att fatta beslut och har nerver som tål snabba farter och att jag håller mig lugn när andra skulle drabbas av panik. I övrigt vet jag inte vilka egenskaper en racerförare ska ha.

Jag tog mitt körkort redan på första försöket, både vad gällde teoriprovet och uppkörningen. Jag kunde skatta mig lycklig, alla andra fick göra om provet minst tre gånger innan de fick det. Min förra pojkvän var så nervös så han spydde. Jag tror inte att körkortsläraren uppskattade det något särskilt.

Tog mitt körkort under en intensivutbuildning

Det bästa för mig var nog att jag tog mitt körkort under en intensivkurs under sommaren. Fördelen med att ta det under kort tid var att jag varje dag gjorde samma sak. De flesta vet att hjärnan behöver vänja sig vid vad den ska minnas och lära sig. Hjärnan är en fenomenal sak, men ibland är den otroligt trög. Det är som om man behöver tala om för hjärnan att ”det här är viktigt, det måste du komma ihåg”. Går man en intensivutbuildning får man just det. På kort tid vänjer man hjärnan vid vad den ska klara av och komma ihåg.

Gillar att köra bil

Fortfarande gillar jag att köra bil. Både jag och sambon tycker att jag är en bättre förare än han. Så när det kommer till att köra lastbil, bil med släp eller vår husvagn, då är det jag som kör. Kvinnor kan!

Skulle du också vilja gå en intensivkurs för körkort? Kolla i så fall här.

Du kanske också gillar