Flottiga fingrar och vägdamm – dags för fönsterputs

Fönsterputs

Vi är inte direkt som familjen Von Trapp. Ungarna står inte på rad och sjunger en trudelutt innan läggdags och de har definitivt inte samma disciplin då det kommer till städning. Något som verkligen syns på våra fönster. Jag vet inte riktigt, men jag tror att vi skulle kunna genomföra en ganska komplett brottsplatsundersökning här hemma baserat på vilka fingeravtryck som finns på rutorna.

Vi har Leos lite smalare, längre fingrar på vardagsrumsfönstret, vi har Miras lite knubbigare (med blåbär!) i köket. I hallen så har vi både Jocke och Olles fingrar och även Svantes fingrar kan man se sitta lite varstans på olika glas. Kort och gott; alla är skyldiga och ingen kommer undan familjen egen Sherlock Holmes då det kommer till städning och skulden till nedsmutsning.

Inte ens Moder Natur! Hon är nämligen den värsta boven i dramat och det är på grund av allt väggdamm som fönstren ser så förjävliga ut som de gör i dagsläget. Fingeravtryck + väggdamm = Jeanette gör en fönsterputs? Nej, aldrig i livet!

Senaste gången jag putsade fönster var den sista. Jäklar var svårt det var. Fönstren blev fulla av vita streck och de såg nästan värre ut då jag var färdig än vad de gjorde innan. Därför ser lösningen på ekvationen ut så här: fingeravtryck från flottiga barnfingrar + väggdamm = professionell fönsterputs.

Ja, jag bokade in en sådan och jag kommer förmodligen att göra så även i framtiden (förutsatt att företaget är bra förstås). Det var billigt, det gick att använda rut-avdraget och de kunde skicka ut tillräckligt med personal för att blir klar på en dag (då ändå bara jag och Svante är hemma). Perfekt!

Tommy fortsätter träna och han verkar ha blivit beroende. Han skryter om vilka tider han gör, han står och spänner sig framför mig (ja, han ser väldigt mycket bättre ut…) och han blir sur om han inte kommer iväg någon kväll. Jag får dåligt samvete och vill också komma igång lite bättre. Det känns som jag kört fast på gymmet. Samma övningar, samma vikter, samma människor och samma musik. Nackdelen med att byta gym är att Svante kan följa med och att personalen är väldigt gulliga mot honom. Jaja, jag får googla efter något annat träningsprogram istället. Jocke och Olle kanske har några övningar från innebandyn som man kan köra?

Nu vrålar Svante från spjälsängen och han har således tagit sin lilla powernap. Dags att kavla upp ärmarna!

Vi hörs!

Du kanske också gillar