Byta däck i Helsingborg – undvik att fastna med bilen

Om du har glömt att byta däck i Helsingborg kan det bli besvärligt att köra bil. Risken är att det blir livsfarligt att köra nedför Hälsovägen med fel däck.

Du måste uppleva sommaren i Helsingborg. Det är en fantastisk sommarstad med närheten till havet. Bada och grilla på Gröningen, titta på utsikten från Kärnan och avrunda dagen med en HIF-match på Olympia. Någonting som du dock inte bör göra på sommaren i Helsingborg är att rulla in i staden med sommardäck på bilen. Det ska du inte göra i någon stad under sommaren. Varje vår är det dags att byta däck på bilen. Från vinterdäck till sommardäck. Skulle du råka befinna dig i staden kan du förstås passa på att byta däck i Helsingborg. Du är förstås välkommen till Sundets pärla även med vinterdäck på sommaren, om ditt syfte är att just byta däck.

Byta däck i tid

Däckbytet i Helsingborg är kanske än viktigare på vintern dock. Helsingborg är en lutande stad med branta backar. Du vill inte köra på Hälsovägens, varken nedför eller uppför, med ishalka och sommardäck på bilen. Risken är att du inte kommer upp, och att du inte kan bromsa ordentligt om du är på väg ned. Det kan inte nog understrykas hur viktigt det är att byta däck i tid. Du behöver förstås inte göra det själv. Antagligen är det väldigt få som gör det. En bättre idé är att uppsöka stadens bästa däckservice som kan byta dina däck på ett litet kick.

Du kanske också gillar