Följetong om paret som bråkar om barnen

Jag berättade lite grann om min kompis som valde att separera från sin tidigare sambo och de har fem barn tillsammans. Flera av dem, de minsta hade det inte bra med sin pappa. Hon och han hade ett ”stormigt” förhållande och han knuffade henne nerför en trappa en gång när han var arg på henne. En annan gång dunkade han hennes huvud mot marken och barnen såg det.

Vem som helst kan förstå att det var traumatiskt för barnen att se på när han misshandlade henne. Trots det fick barnen ingen psykologisk hjälp att komma över det som de hade bevittnat, eftersom pappan, som fortfarande har vårdnaden om barnen, inte tillät barnen att få komma till en barnpsykolog. Har man vårdnaden om barnen, är det så att man bestämmer om barn ska få komma till en psykolog.

Socialtjänsten har inte trott på mamman

Även om hon vände sig till socialtjänsten för att barnen skulle få komma till en barnpsykolog och få tillfälle att bearbeta den misshandel som de såg att mamman var utsatt för, fick hon ingen hjälp att få barnen dit. De trodde bara på pappan som förnekade att han hade misshandlat henne. Barnen kunde berätta om misshandeln, men varken socialtjänsten, eller för den delen polisen, hörde barnen berätta om något sådant.

Hon bör ta kontakt med en bra advokat

Jag som är gudmor till de minsta två barnen, har hört barnen berätta om misshandeln. Men det finns inget som jag kan göra. Det enda hon kan göra är att vända sig till en advokat som är specialiserad på familjerätt och kan hjälpa henne genom hennes sorger över det som barnen har varit med om. Vi får hoppas att han i alla fall är snäll mot barnen och inte misshandlar dem också. I dag är det enda rätta att vända sig till en advokat som kan hjälpa henne med hur hon ska göra med umgänget mellan pappan och barnen. De brukar bo där varannan helg, och så ska de göra upp om längre lov, som sommarlov, påsk- och sportlov.

Så sorgligt när föräldrar bråkar om barnen

Det är så sorgligt det som har hänt min kompis. De var verkligen kära i varandra när de träffades. Tänk så roligt vi har haft, både alla hennes barn, mannen och vi i vår familj. Vi har varit i Thailand, i Spanien och på ridresor till Island. Han har alltid haft ett väldigt humör, hennes man. Så jag vet att han kan bli riktigt arg. När jag tänker på att hon borde få en bra advokat brukar jag tänka på en advokat som jag känner till här i Stockholm. Men eftersom hon bor i Sundsvall, blir det svårt för just henne att få hjälp av dem.

Du kanske också gillar