Jag anlitade en elektriker

elektriker

Ibland får man bara nog. Alla som lever i en barnfamilj kan nog relatera till hur man som förälder viger en stor del av varje kväll åt att plocka undan alla leksaker som barnen lekt med under dagen. Bara för att på morgonen se att allt dras fram igen och samma typ av kaos uppstår. Det kan verkligen stå mig upp i halsen. Men, det finns en sak som kommit att krypa mig på nerverna ännu mer – ett problem som kommit under senare år: sladdhärvorna.

Det spelar ingen roll vilken tid på dygnet det handlar om, det spelar ingen roll i vilket rum man befinner sig. Det finns inget uttag ledigt. I varenda uttag så sitter sladdar till mobiltelefoner, datorer, läsplattor, paddor och andra elektroniska saker. Drar man ut en så möts man av ett avgrundsvrål: Låt bli min laddare – jag håller på att ladda – jag har inget batteri.

Sju ungar och två stycken vuxna där lejonparten åtminstone har en mobiltelefon. Det är klart att det här blir problematiskt. Vårt hus är relativt nybyggt och vi har ändå de här problemen – jag kan bara tänka mig hur det skulle se ut i ett ännu äldre hus. I förra veckan fick dock nog vara nog; jag tröttnade på att aldrig kunna ladda min mobil och med de sista batteri-plupparna blinkande på displayen så ringde jag efter en elektriker.

Denne elektriker, tillhörande en firma i Stockholm, skrattade då jag berättade om mitt/vårt problem . Han sa att det här var ett av de vanligaste jobben för honom idag. Vi är alltså inte ensamma och det är ju på sätt och vis glädjande.

Fler uttag i köket och vardagsrummet

Det som skedde var att denne elektriker kom förbi och tittade på vårt hus och lyssnade på mina önskemål och behov. han föreslog att han skulle montera nya vägguttag i främst två rum: köket och vardagsrummet. Två stycken rum där vi använder elektronik som allra mest.

Jag kan verkligen rekommendera den här lösningen. I köket – där det tidigare funnits en uppenbar risk för handgemäng kring laddningsituationen – så har vi numera sju nya uttag, smakfullt placerade och integrerade i vår köksö. I vardagsrummet finns det fyra nya uttag. Alla dessa har – hittills ska tilläggas – skapat en fred i hushållet.

Samtliga kan ladda sina mobiler och surfplattor när som helst, ingen behöver skrika och grina och jag – framförallt – har fått lugn och ro. Jag kan till och med ladda min mobil trots att alla är hemma. Bara en sån sak. Jag får tacka den skicklige elektrikern för hjälpen och rekommendera den här lösningen till alla er andra.

Du kanske också gillar