Tvillingarna ska ta körkort

kvinna som kör bil

Tiden går så himla fort och det blir extra tydligt då man har så pass många barn som vi har. Varje stor händelse blir som ett litet slag i magen. Som förra veckan då tvillingarna krävde att jag skulle anmäla dem till en trafikskola. Trafikskola? De gick ju för fanken nyss på förskola och åkte omkring i små, blå plastbilar. Och nu ska de ta körkort? Ur led är tiden. Ska jag som mamma våga släppa iväg de där två grabbarna till en körskola och låta dem – relativt fritt – husera omkring o trafiken i Stockholm. Otroligt.

Det är klart att de ska ta körkort. Det står dock också klart att jag är utesluten som handledare. Tommy kunde de tänka sig att ha som handledare men undertecknad – nej, nej och åter nej.

De hade mage att säga att jag är en hysterisk bilförare, att jag kör som någon typ av biltjuv och att det var ett mirakel att jag har ett körkort. Maken till fräckhet. Visst, jag kanske har en lite väl tung högerfot emellanåt och jag kanske anser att vissa bilister påminner om sniglar, men jag har allt under kontroll.

Tommy däremot. En riktig slöfock bakom ratten. Inte en omkörning, aldrig en uppgasning och alltid enligt regelboken (som man naturligtvis ska). Jag kan inte fatta att killarna vill köra med honom snarare än mig.

Intensivkurs hos trafikskola i Stockholm

Grabbarna vill ha körkort så fort som möjligt. Naturligtvis, det vill väl alla? I det här fallet så ville de anmäla sig till en intensivkurs som är – utan tvekan – lite dyrare, men som också har en stor procent av elever som klarar av att ta körkortet. Vi hade en liten diskussion om detta – vilka för- och nackdelar som finns med en intensivkurs och med att övningsköra som vanligt, inklusive några lektioner på trafikskola.

Det vi kom fram till var att nackdelarna eventuellt ligger i att en intensivkurs bara skapar kunskap för stunden. Som att plugga inför ett prov kvällen innan. Man kan klara provet i fråga – men efter några veckor är allt borta igen. Att studera – och i det här fallet köra bil – under en längre tid kommer att skapa bättre bilförare. Kanske.

Det som gjorde att vi anmälde dem till en intensivkurs var att den kommer att ske i Stockholm. Lär man sig att köra bil där – ja, då klarar man av att köra i hela Sverige. Även om utbildningen varit komprimerad och väldigt intensiv. Och. Ju mer man kör, desto skickligare blir man bakom ratten. Tar man körkort så kan man köra precis så mycket bil man vill efteråt. Det är klart att de ska ta den rosa lappen så fort som det bara är möjligt. Misslyckas de – ja, då kan det alltid köra lite med mamsen 🙂

Du kanske också gillar