Kryssningsdags!

kryssningsfartyg

Vi har länge planerat för en kryssning. Jag har under en längre tid känt att vi inte gör någonting, livet liksom bara flyter på och vi gör ingenting extra. Det är bra för alla om vi kommer iväg. Jag kan ha dåligt samvete att vi inte gör lika mycket som andra, mindre familjer. För oss blir det inga resor till Thailand, vi kan inte åka en vecka till Spanien över jul och vi kan inte bara dra iväg på en semester hipp som happ.

Man kan märka på barnen att de är lite ledsna över det här. Speciellt på de äldre. Olle och Jocke är tillräckligt gamla för att förstå att allting kostar pengar och att vi inte har samma budget som andra familjer. De är väldigt gulliga och säger att det inte gör någonting, att de lika gärna är hemma och att de inte behöver åka utomlands. Men visst gör det ändå lite ont i hjärtat, det gör det. Vi har kollat på en kryssning till Finland för att överraska alla och jag bokade faktiskt precis biljetterna på en slags auktionssite på nätet.

Billiiiigt! Jag väntade till sista sekund, höll mig lite extra och slog till, hehe. Slår man ut det på alla så blir priset ungefär 250 kronor per person. Det äter man ju inte ens ute för idag! Sjukt nöjd 🙂

Värre kan det bli med all annan logistik. Vi kan omöjligt ta båda bilarna och vi måste hyra en minibuss som har plats för minst nio personer. Det verkar finnas väldigt varierande priser och av det jag sett hittills så går bensinstationerna bort direkt. Hutlösa priser! Dessutom så är jag orolig för att köra ett så stort fordon också. Mardröm att ha hela familjen i samma buss och veta att minsta misstag kan sluta i katastrof. Blir alldeles kall då jag tänker på det. Hoppas de har automatlåda och hoppas att Tommy har lust att köra hela vägen.

Helsingfors alltså! Hur bokar man bord på finska? Vi ska vara en dag i Finlands huvudstad och jag har inte den blekaste om vad vi vill göra. Tips? Att boka bord på en restaurang i Sverige och få plats för nio personer är nog så svårt och att göra det på finska blir… Hmm, en utmaning. Men det löser sig, det gör det alltid. Jag ska försöka kombinera lite nytta med nöje också och köpa lite porslin då vi är där. Iittala! Kanske kan man unna sig en sjal från Marrimekko också. ” Den här gamla trasan? Ny?! Tommy, den här har jag haft i femton år…” Fungerar varje gång! Hehe… Kvinnlig list. Kristine, Mira och Sanna vill säkert hänga med mig på lite finländsk shopping. Tjejgänget plus Svante, det blir toppen!

Muminlandet skulle vara kul att se, men en dag är lite för kort tid för att åka 18 mil. Vi får ta det nästa gång. Är biljetterna så här billiga så blir nog Finland vårt andra hemland i framtiden 🙂

Nu ska jag ringa Tommy och be honom kolla med någon lämplig bussuthyrare. Har för mig att de åkte minibussar med jobbet ifjol då de skulle på kick-off och han kanske minns vilken. Föga trolig, men värt ett försök!

Puss och kram!

Du kanske också gillar