Lyckat kundevenemang

Lotta och jag har nu kommit igång ordentligt med vår onlinebutik, men vi ville även fira på riktigt och bestämde oss för att bjuda in kunder som redan har handlat av oss på nätet samt våra kunder från vår andra affärsgren för att verkligen kunna säga tack.

Med alla inköp för att få igång butiken var dock vår budget en aning begränsad. Istället för att bjuda in till någon flådig lokal i stan fick det bli konferenslokalen i huset där vi hyr vårt kontor. Det är visserligen ett stort, fint och öppet rum, men det finns inte mycket mer än ett konferensbord med tråkiga stolar och en projektorduk som går att hissa upp.

Men, fördelen är att vi inte behöver betala för att låna lokalen. Varje hyresgäst i huset har ett visst antal dagar per år till förfogande och vi har inte använt upp mer än en innan.

Partystämning med lånat material

Så, för att få lite mer partystämning fick vi kontakta en firma för att hyra bord och stolar som passade bättre för evenemanget. Vi valde ståbord och sen några sköna fåtöljer med små soffbord utspridda i rummet då vi ville att det skulle vara rätt informellt. De levererade även en bardisk som vi använde för att servera drinkar och snittar. Maten lagade vi själva den här gången, men det blev till en kul grej istället för ett stressmoment. Lotta kom hem till oss och alla barnen hjälpte till. De större suckade lite först förstås, men när vi väl kom igång och de kom på att man kan sno åt sig en bit skinka eller någon vindruva här och där så gick det hela i ett huj.

Konferensbordet lyfte vi åt sidan, lade ett par snygga dukar över och använde för att visa upp våra snygga hantverksprodukter från Grekland. Det blev riktigt fint och flera av våra “vanliga” kunder passade på att köpa saker. Vi har även tryckt upp flyers så att de kan lägga ut på sina egna kontor, i butiker och kaféer som de ofta besöker. Det gäller att vara smart med marknadsföringen så här i början. 😉

För lite extra skön stämning hade Lotta frågat en DJ som hon känner om han kunde ta med sin anläggning och spela lite loungemusik. Han var visst skyldig Lotta en tjänst så det kostade oss inget extra. Riktigt duktig var han också. Ett flertal gäster var imponerade av att se någon som fortfarande spelar med vinylskivor.

Hur som helst, en riktigt lyckad kväll som uppskattades av alla som var där och förhoppningsvis leder till ännu fler kunder. Det kommer säkert att bli en återkommande företeelse!

Du kanske också gillar