Ny affärspartner i Grekland

grekiskt hantverk

Nu måste jag få berätta något jätteroligt! Jag och Lotta har hittat en ny affärspartner i Grekland. Grekland??! tänker säkert du som läsare, så nu ska jag förklara. 😉 Vi hade ju ett möte med en managementkonsult för ett tag sedan och han föreslog att vi skulle ta en titt även på lite billigare länder för att hitta nya leverantörer.

Han satte oss i kontakt med en jättetrevlig tjej där nere som hjälpte oss att hitta en leverantör av riktigt fina hantverksprodukter (kommer upp i vår nya onlinebutik snart!) som tillverkas i liten skala ute på landsbygden.

Vi vet ju alla att Grekland kämpar rejält med ekonomin, inte bara på grund av de lån som de har tagit av EU utan även på grund av stora mängder flyktingar som kommer dit. Därför känns det bra att kunna ge något tillbaka genom att stödja små producenter och bidra till att skapa jobb.

Produkterna tillverkas av små familjeföretag och representerar verkligen det äkta Grekland – inte turistanpassade skräpprodukter. Så vi har verkligen chansen att erbjuda något unikt. Det känns verkligen jätteroligt.

Vi uppskattar också tipsen vi fick kring att skapa en onlineshop. Det var ju jätteenkelt, bara vi hittade rätt system och satte oss in i de nya EU-reglerna för e-handel. Som tur är har vi en bokföringsfirma som verkligen kan det här, så det går rätt enkelt. På egen hand hade det nog varit lite väl rörigt, men managementkonsulten gav oss mod att sätta igång.

Så nu har vi en ny affärsgren och en riktigt trevlig affärskontakt i ett land där vi känner att vi verkligen kan göra lite nytta. Vi ser båda fram emot att få åka ner i början av nästa år och träffa vår kontakt samt förhoppningsvis knyta ytterligare kontakter där nere.

Lite kruxigt har det dock varit med beställningar, tulldokument med mera. Ingen av oss läser ju grekiska eller ens något språk med kyrilliska bokstäver – så när det kommer dokument är det bokstavligen “rena grekiskan” haha! Det räcker inte heller att vår kontakt översätter dokumenten för att det ska bli helt rätt. Hon talar bra engelska, men inte svenska och svenska myndigheter vill helst ha dokumenten på svenska, så här har vi fått ta hjälp med översättningen. Som tur var hittade vi även en översättningsbyrå med bra priser. Det kommer också att bli en värdefull kontakt.

Du kanske också gillar