Världens roligaste träning!

Oj vad jag har tränat den senaste tiden. Det har blivit lite för många ”glädjekilon”, och ”partykilon” och ”oj-vad-gott-kilon” den senaste tiden. Andra äter när de är deprimerade. Jag äter när jag är glad. Dessutom har vi jobbat mycket jag och Lotta. Då har det blivit mycket stilla sittande som inte är bra för någon över huvudtaget. Därför har Lotta och jag letat efter något som är tillräckligt roligt för att vi ska komma iväg och träna varje dag. Vi har märkt att vi orkar så mycket mer när vi väl tränar och inte bara sitter stilla och stoppar i oss en massa mat, även om det är gott. Det vi har hittat är en träningsform som heter Zumba. Då tränar vi till musik och tränar på ett sätt som ger en glädje och sådant som gör att vi mår bra när vi går därifrån.

Har du också märkt att det finns snygga träningskläder?

Så många snygga träningskläder det finns ute i affärerna just nu. Har du också upptäckt det? Det är rosa, limegröna, turkosa träningskläder och -skor. Man blir ju glad bara av att titta på dem. Jag hittade matchande topp i rosa, blommigt mönster med samma mönster på mina träningstajts. Jag hittade ock så knallgul topp, och så köpte jag lakrits-svarta träningsbyxor.

…och nu har jag ont i hälen…

Det enda aber som jag har märkt är att jag nu istället har fått dras med en smärta i hälarna efter så mycket träning. Det gör riktigt ont i hälarna, morgon, middag, kväll. Vissa morgnar har jag inte vågat sätta ner hälen utan har linkat mig fram till lunch. Min sambo har tvingat iväg mig till en naprapat som tar hand om skadade muskler. De tittade på min häl och konstaterade att det jag hade drabbats av var en ”hälseneinflammation”, som de påstod var ett helt felaktig benämning på ont i hälen. Det har heller inget med ”inflammation” att göra, inte har det med ”hälsena” att göra. Det är bara smärta i hälen. Och den rätta behandlingen är helt enkelt att få rätt sorts massage av experter på smärtor i hälen som de kan utföra på en klinik i Stockholm där jag går. De är själva alla utbildade naprapater och sjukgymnaster, plus att de själva tränar, och vet vad som krävs för att komma till rätta med smärtan som man kan få när man ändrar sina träningsvanor. Läs du också om hälseneinflammation på: http://hälsenespecialisterna.se.

Med hjälp av nya skor ska jag bli frisk

Så nu har jag köpt nya träningsskor, förutom att jag vilar så gott det går, från träningen alltså. Annars är jag på jobbet, så det går inte att komma ifrån. Förhoppningsvis ska jag kunna börja träna igen om några veckor, för det är verkligen något jag rekommendera: börja träna Zumba. Det är den absolut roligaste träningsformen du bara kan tänka dig. Särskilt om du gillar att röra dig till musik.

Du kanske också gillar