Det är bedrövligt för mamman som haft en våldsam man

Jag har ju berättat förut om min väninna, en mamma som har åtta barn. Den mannen som är pappa till fem av hennes barn har förgripit sig på ett, eller fler av barnen. De är väldigt ledsna och far illa i sällskap med honom. De har berättat för mamman att de inte vill vara med honom och hellre vill vara med mamman. Hon har sökt hjälp hos socialtjänsten, men där avfärdar de hennes rop på hjälp. De tror mer på mannen som bara säger att hon är knäpp – men som barnen har berättat för sin mamma att pappa förgriper sig på dem, – än på mamman som söker hjälp hos dem. Ändå är hon sjuksköterska och arbetar till vardags med människor med psykiska störningar och sjukdomar i sin profession. Det är lite märkligt det hela. Hon blir betrodd att ta hand om och ha ansvar för vård av psykiskt sjuka, men blir inte trodd när hon berättar vad barnen har berättat för henne. Och den advokat hon hade tidigare kunde inte hjälpa henne. Så, nu behöver hon söka efter en ny advokat som kan hjälpa henne ansöka om ensam vårdnad för barnen.

Hon har en socialtjänst som misstror henne

Detta är så tungt för henne och jag har försökt hjälpa och stötta henne så långt jag bara kan. Men i den här situationen med en socialtjänst som utsätter henne för en väldig psykisk press och som misstror allt hon säger… Det är mer än jag kan hjälpa henne med. En advokat måste berätta för henne om hur hon kan ansöka om ensam vårdnad för barnen. Det verkar som enda sättet för henne att ha ensam vårdnad om barnen och på det sättet skydda dem mot misshandel och övergrepp. Jag tror knappast att hon skulle ansöka om ensam vårdnad om barnen om bara pappan inte hade misshandlat och förgripit sig på barnen.

Hon behöver en duktig advokat – nu

Hon måste få juridisk hjälp av en advokatbyrå som kan hjälpa henne ansöka om ensam vårdnad och som känner till hur en juridisk process går till för att hon ska kunna fortsätta skydda sina barn. Jag tror knappt att det händer, det som hon är med om just nu; att när hon söker om hjälp hos socialtjänsten istället för att få hjälp, blir hon trakasserad av socialtjänsten. Jag fattar att alla inte är sådana, att det faktiskt finns bra och duktiga socialtjänstemän, men att hon som är så utsatt och har så många barn inte får hjälp, när hon ber om det… det är mer än vad jag kan förstå. Jag kan faktiskt inte förstå det? Vad är det för fel på socialtjänsten?

Du kanske också gillar