Catering till födelsedagen!

Catering - dukat till fest

Om det finns en sak som jag lärt så är det att tiden försvinner. Har man sju barn – ja, då finns det helt enkelt inte så mycket tid att lägga ner på annat. Rådet jag kan ge är följande: finns det hjälp – se till att använda den. Vi har hjälp med hemstädning och det är något som underlättar fruktansvärt mycket. Helt allvarligt, jag tror inte att jag skulle orka annars (speciellt inte nu då jag börjat jobba igen…).

Svante har tydligen blivit lite av en favorit på förskolan och fröknarna (säger man så??) verkar oerhört förtjusta i honom. Det känns skönt och jag måste passa på att berömma denna yrkesgrupp på samma gång. Hur skulle det gå utan dem? Detsamma gäller lärare överlag. Alla våra barn har haft förmånen att ha duktiga, engagerade och kunniga lärare som verkligen brunnit för sitt yrke. Sådant gör mig glad och jag ställer mig i det led som kräver att de ska få högre löner. Det är klart att de ska ha det. Utbildning är så himla viktigt. Ta Kristine till exempel, hon hade så svårt med matematik i början (något som hon ärvt av Tommy) och höll på att ge upp. Hennes kompisar verkade förstå allting och hon hamnade bara längre och längre efter. Läraren hon hade såg det och han erbjöd sig att sitta kvar med henne efter skolan för att förklara och gå igenom alla uppgifter. Han såg och han gjorde någonting åt saken. Jag blir alldeles tårögd då jag tänker på det och jag hoppas att sådana lärare fortsätter att komma fram och fortsätter att kämpa.

Kristine är sjuuukt bra på matematik nu och allt som krävdes var att någon tog sig lite tid för att förklara till dess att poletten trillade ner. Undra om man kan ringa honom för en snabbkurs med Tommy också? J

Nu tappade jag helt bort mig här. Men hjälp var det och det jag skulle berätta var att jag bokat in catering till helgen. Olle och Jocke fyller år och vill bjuda på fest. Fest som i alkoholfritt, det är lika bra att poängtera det på en gång. Men, de vill bjuda på mat och de vill bjuda alla sina kompisar. Ett innebandylag, en hel klass, släkten och så en massa andra polare.

Jeanette laga mat till så många? Tack, men nej tack! Jag bokade in catering istället och det som var bra med företaget jag kontaktade var att de även hade vegetariska alternativ. Olle och Jocke har många vegetarianer bland sina vänner och det känns som att de alltid hamnar i kläm annars. En tråkig grönsallad här, några morötter där… Nu får de lika spännande käk som alla andra och det är inte mer än rättvist!

Vi får se hur det slutar, men det ska bli väldigt skönt att bara vara värdinna och slippa hålla på att duka, laga mat och diska. Cateringfirman sköter allt från start till mål. Grymt!

Tommy har varit ute på jobb i tre dagar nu och jag börjar sakna honom. Jag tror att det är bra att han då och då jobbar på annan ort. Många tror att han lämnar mig och barnen vind för våg – men jag tror att det är bra att längta efter varandra också. Är han borta i en vecka så längtar alla efter honom och han efter oss (hoppas jag!). Det sjuka är att han tog med sig löparskorna och att han tydligen har joggat varje kväll. Hallå, Tommy; du kan inte springa ifrån åldern! J

Nu sitter Sanna och suckar i soffan så det är väl bäst att försöka aktivera henne på något sätt. Har ni något förslag på hur man kan underhålla en sjuåring?

Kram/ J

Du kanske också gillar