Trångbott

barn leker i trädgård

Skithus! Leo var inte särskilt nöjd igår kväll, så mycket kan jag säga. Han har tjatat länge om att han också vill ha ett eget rum – men vad ska vi göra? Vi kan inte trolla med knäna och börja sätta upp väggar bara för att han inte vill dela rum med Sanna länge.

Jag förstår att det är jobbigt och kanske är det dags att byta lite. Anordna en tävling. Tommy kan få vara Loket Olsson och så snurrar vi fram vilka som ska bo med vilka. ” Ledsen Kristine – men du, Jocke och Mira ska dela rum i ett halvår nu. Grattis Svante till stor-rummet! ”

Hehe, varför inte 🙂

Leo är nio år och gillar sin dator mer än någonting annat. Sanna är sju och hur söt hon än må vara… Särskilt lugn och stillsam är hon inte! Jag kan förstå att de ryker ihop och jag kan förstå att han blir förbannad då hon är och snokar bland hans saker hela tiden. Tommy tycker att vi ska bygga ut och det är väl en ganska bra idé egentligen. Det är bara det att jag inte orkar med ett byggkaos igen. Brrr, jag minns fortfarande då vi renoverade köket… Usch!

Nåt sånt här vore perfekt - plats för både ett sovrum, förvaring av grill och utemöbler och plats att sitta på ute!
Nåt sånt här vore perfekt – plats för både ett sovrum, förvaring av grill och utemöbler och plats att sitta på ute!

Bygga på tomten är det enda alternativet för mig och jag har börjat kolla på såna där Attefallshus som alla pratar om. De verkar grymt coola! Jag såg några som hade typ soldäck på taket, kök inomhus och egen toalett. Dyra förstås, men man måste väl får drömma? Tommy är ju rätt händig och man kanske kan ”låna” en ritning på internet och utgå från den? Som jag fattar det så krävs det inget bygglov och det enda som behövs är godkännande från kommunen och från grannarna om de skulle störas. Gamle Johansson får jag väl muta med lite hembakt… Hoppas han glömt när Jocke sköt in fotbollen genom hans fönster bara! Om inte får jag väl baka dubbla bullsatser, hehe.

Tommy har börjat träna. HAHAHA. Han kom hem igår efter en ”springtur” och jag har aldrig sett honom så trött. Han satt med Svante i knät och kollade på tv. Ögon upp – ögon ner – ögon upp- ögon ner. Sover du, Tommy? Nej, jag kollar på nyheterna ser du väl!

Han blev sur, haha. Som om det spelade någon roll om han somnade i soffan. Ibland är han för söt, den lille knubbsälen 🙂

Imorrn ska jag och Svante följa med Mira till förskolan. Tommy måste sticka tidigt till kontoret så han hinner inte. De hade något projekt på gång tydligen. Sälj, sälj, sälj, köp, sälj… Hoppas han håller sig vaken bara och inte skäller ut chefen om han skulle väcka honom! ”NEJ, jag kollar på siffrrrroooorna ser du väl ”!

Nu börjar det bli dags att ge sig ut på en promenad med lill-prinsen. Puss och kram!

Du kanske också gillar