Trevlig midsommar!

midsommarkrans

Hoppas ni ska ge er ut och fira ordentligt idag och hoppas vädret håller i sig! Själva ska vi traditionsenligt bege oss till Rönninge By i Täby Kyrkby. De har så himla mysigt midsommarfirande där varje år. Traditionellt med folkmusik och dans kring midsommarstången.

Sill och färskpotatis blir det självklart också. Vi har lyckats få tag i tillräckligt till hela familjen utan att ruinera oss tack vare att vi har en bekant som odlar potatis själv i hink på terrassen. Så blir den färdig snabbare och han tar gärna en flaska starkt i utbyte såhär till midsommar. 😉 Själv håller jag mig undan från nubben då jag vill ha full koll på barnen. De två äldsta får jag hålla ett extra öga på såhär under valborg, midsommar osv…

blomsterkrans

Så, nu är det dags att jag beger mig ut och hoppar över gärdsgårdar för att plocka sju sorters blommor, eller nio eller vad det nu ska vara. Inget behov av att drömma om drömprinsen för honom har jag redan fångat. Men barnen vill gärna binda blomsterkransar och lite extra dekoration på matbordet är ju också fint.

Så, glad midsommar på er allihop. Puss och kram. 🙂

Du kanske också gillar