Göra trädgården redo för sju barn

barn leker i trädgård

Hej alla glada läsare!

Livet pågår för fullt här hemma, men snart får barnen äntligen sommarlov. Hela familjen ser fram emot det. Ska ni göra något kul i sommar? Vi har knappt hunnit planera något mer än vår Turkietresa, men vi har börjat kika på fler utflykter i Sverige. Kanske tar vi en tripp till Stockholm igen, det var ju ett tag sen nu. Jag var en hel del i Stockholms skärgård som liten och det vore superroligt att få ta med barnen dit.

Nu när sommaren äntligen närmar sig så har vi börjat göra trädgården redo för utehäng. Med sju barn kan ni ju bara gissa hur snabbt våra utemöbler slits och det blir stökigt i trädgården. Mina planer för trädgården i år är att satsa på mycket tåliga blommor och fina buskage som kan växa relativt fritt. Vi har även funderat på att odla jordgubbar och sätta hallonbuskar, så barnen har något extra roligt (och gott) att göra utomhus istället för att sitta inne med surfplattorna.

Trots att vintern inte kom som en chock så hann vi inte plocka ner går gamla markis. Den har fått ta rätt bra med stryk under vintern och behövs bytas ut. Planeringstokig som jag är så har jag googlat för fullt på “köpa markiser”. Herregud säger jag bara, det är ju en djungel av markisföretag där ute! Jag vill ha ett bra solskydd för mina barn när de är utomhus. Speciellt för de minsta, de ska inte behöva utsättas för varma uv-strålar konstant. Vi gillar dessutom att äta både lunch och middag ute och ni kan tänka er paniken om det börjar regna – få in massa ungar, tallrikar, mat och få bort dynorna från uteplatsen. K.a.o.s. Så i dagarna ska jag ta hjälp av min fantastiska man så vi kan bestämma oss för vilket företag vi ska beställa vår nya markis ifrån. Det viktigaste är bra kvalité och funktion. Den förra markisen vi hade behövde vevas för hand, nu är jag lite småsugen på en elektrisk. Det kostar mer, men förhoppningsvis är det värt varenda krona. Just nu lutar det faktiskt åt att vi kommer inhandla markiser i Täby, men vi får se hur det blir.

I eftermiddag ska jag och några av barnen åka iväg och kolla på vilka blommor vi ska köpa in till trädgården. Vi har tänkt att de äldre barnen ska få välja varsin blomma eller planta som de själva får sköta om. Det blir lite roligare för barnen att hjälpa till i trädgården då. Sen ska vi njuta av en mysig gofika i solen.

Au Revoir – vi ses i solen!

Du kanske också gillar