Vill vara en bra förebild för barnen!

Det är mycket som snurrar runt mig just nu. Det är mycket med vårt nystartade företag som Lotta och jag har. Jag sköter marknadsföringen, medan Lotta arbetar med inköpen och upplägg i både vår fysiska affär och vår onlinebutik. Det är mycket arbete, så vi turas om att dra de tunga lassen hon och jag.

Vi hjälps åt Lotta och jag

Vi har inga statiska arbetsuppgifter, utan vi hjälper varandra och kommer med idéer som kan hjälpa den andra vidare. Det är det som är roligt med att ha ett eget företag; ingen dag är den andra lik, vi kan själva bestämma hur vi gör och vilka saker vi ska ta tag i. Tänk att det var så här roligt att starta ett företag.

Det enda som jag ångrar är att jag inte gjorde det tidigare. Å andra sidan är det ju omöjligt att förändra det som har varit, så den tanken är ju inget att göra något åt. Däremot kan jag ändra det som är just nu, vilket är bra. Jag inser att det jag bör göra något åt, är att förenkla min vardag så mycket det är möjligt; städning och att köpa in mat mer.

Nu kan jag vara en annan sorts förebild

I takt med att vi får en bättre inkomst kommer jag att ha råd med att köpa in tjänster åt oss i familjen. Som hemstädning. Jag har kommit fram till att jag inte måste städa hemma. Jag behöver inte ens vara ”pedagogisk” mot mina barn och ha dem att städa. Nej, jag kan vara en förebild på andra sätt; som att vara en framgångsrik morsa. Tänk om jag hade haft en sådan förebild när jag växte upp, så bra det hade varit för mig! Därför tänker jag att jag inte behöver vara en bullbakande mamma som jämt är hemma och lagar mat och städar.

I stället kan jag vara en framgångsrik mamma med eget företag och som visar att hårt arbete lönar sig. Och när man är en framgångsrik mamma, då kan man faktiskt köpa in tjänster som hemstädning. På det sättet behöver jag inte har dåligt samvete för städningen (som inte blir gjord annars) hemma. Vi, som familj får ett väl städat hem. Vi mer bra. Den som städar hos oss, mår bra eftersom de får jobb, av oss. När vi har jobb, kan vi, i vår tur ge jobb åt dem som kommer hem och städar hemma hos oss. Bra, va?

Jag har letat på nätet och sett att just hemstädningar har vuxit som bransch ända sedan man införde möjligheten att dra av för RUT. Bland annat hittade jag hemstädning i Gävle, som det tydligen går bra. De har till och med städgaranti på sitt jobb.

Du kanske också gillar