Åka på semester med sju barn kräver en buss

Det är en härlig tid nu när det äntligen har blivit sommar, och den kom verkligen med storm. Ena dagen var det sibirisk vinter, andra dagen vår med sommarvärme. Vi tackar vädergudarna för denna omsvängning i vädret. Jag tror att det är många fler än jag som är glada över att vintern äntligen tog slut. Med sommaren följer även semesterplanering.

Vi åker runt i Europa i år

I år har vi planerat för att åka runt i Europa. Först åker vi ner till Skåne, och tar bron över till Köpenhamn. Väl där tar vi in på någon ”krog”, som det heter på danska. På svenska är en ”krog” ett vandrarhem. När vi har sovit där en natt fortsätter resan ner till Tyskland. Där tar vi in på ett billigt hotell någonstans i södra Tyskland, i Bayern. Efter det åker vi till Schweiz, Frankrike, och stannar sedan i Spanien, i Villa de Joyosa, nära Alicante som är vårt slutmål. Sedan återvänder vi ungefär samma väg som vi åker ner.

Vi hyr buss i Uppsala

Det smartaste är när vi är så pass många i vår familj är att hyra en buss helt enkelt där vi får plats alla, med all packning, tält, och mat som vi tar med oss. Vi kommer även att ta med några av barnens kompisar. Vi kommer att vara väldigt många som ska kuska runt i Europa. Det kostar inte mycket att hyra en buss, om man hyr den i Uppsala. Det är därför som vi satsar på en buss för vårt färdmedel. Det gör att vi kan umgås samtidigt som vi reser. På det sättet är det lättare för oss att umgås under resans gång, vilket är själva anledningen till att vi reser. Det är inte resans mål i sig som är det viktiga. Det är för att vi ska få miljöombyte och tid och möjlighet att umgås.

Vi tänker på miljön

Bussen som vi hyr gör på etanol och det finns många bensinmackar längs resan som har sådana etanol som man kan fylla på. Att flyga är inte något alternativ för oss längre. Det är så illa för miljön, det är därför vi väljer en miljövänlig buss för att kunna ta ner så många som vi är till södra Europa. Det känns faktiskt riktigt bra att veta att vår semesterresa inte belastar miljön längre. Alla borde tänka på hur de gör på sin semester eftersom det kan antingen urholka de resurser som jorden har, eller bespara jorden på de resurserna. Man kan antingen bidra till att miljön mår sämre, eller att den i vart fall inte påverkas alls. Hoppas du får en riktigt skön och miljövänlig semester du med!

Du kanske också gillar