Klarade oss med en provisorisk dusch

dusch

I nöden så visar man sitt sanna jag. Jag brukar ha för vana att klaga lite på min man om alla typer av saker. Han är ju en latmask och han är ju egen på sitt eget speciella sätt; han smyger mest omkring i bakgrunden här hemma. vilket inte är så konstigt då den här familjen har några personer som verkligen aspirerar på att spela huvudrollen – jag är definitivt inget undantag. Tommy är på sin höjd en biroll eller – i vissa fall: en ren statist.

Men, jag älskar honom trots alla hårda ord här i bloggen. Han har ett hjärta av guld, han är en perfekt pappa, han är rättvis, han är tekniskt lagd och han är en riktig idéspruta då det kommer till praktiska och tekniska lösningar. Kort sagt: i nödsituationer så drabbas jag av panik medan Tommy å sin sida visar upp vem han egentligen är. Det finns ingen jag hellre skulle ta med till en öde ö.

Låt mig ge ett exempel från förra sommaren där vi hade hyrt en stuga på Gotland. På bilderna var allt tip-top och jag vilade min vana trogen inte på hanen. Ett snabbt beslut fattades och jag bokade stugan utan närmare undersökning. Väl framme så upptäckte vi två saker: det fanns inget avlopp och det fanns inget rinnande vatten. Det första var inga problem – att gå på ett utedass hör liksom sommaren till. Det andra var jobbigare, speciellt för tonåringarna som har sådant extremt behov av att duscha och hålla sig fräscha.

Problem? Oh ja. Men: enter Tommy. Då jag stod och bråkade med barnen så agerade han. Han försvann en stund och kom tillbaka med en full fungerande, provisorisk dusch som han snickrat ihop av en större balja samt några hinkar (fråga mig inte hur – det var som att McGyver intagit den norra sidan av Gotland). Vatten då? ja, helt plötsligt kom en lastbil in på gården och en stor IBC Tank fraktades ut. En IBC Tank som rymde hela en kubik vatten.

En IBC Tank används för att frakta kemikalier

Normalt så används en IBC Tank för att frakta kemikalier, farliga ämnen och svårhanterligt material (pulver exempelvis). Den tank som Tommy beställde var dock helt ny så det var ingen fara med att duscha i vattnet.

Det fina var att vi A) hade vatten under hela sommaren B) att den IBC Tank vi fick tag på var lätt att hantera (man använde en slang i botten för att tappa ur vatten i vanliga dunkar – som Tommy, naturligtvis, också fixat) och där sedan vattnet värmdes upp av solen då det väl hälldes i den provisoriska dusch som Tommy byggt.

Det är om något ett bevis på hur han tänker: jag var beredd på att ringa till ett hotell i centrala Visby bara för att slippa tjatet från ungarna. Tommy å sin sida, han tänkte utanför boxen och skapade en lösning som ingen annan hade tänkt på. Jag menar: hur ofta tänker du på en IBC Tank? Troligen aldrig. Precis som jag.

Du kanske också gillar