Dags att utveckla verksamheten

kontorsplatser

Hej på er så här i semestertider.

För mig och Lotta innebär det istället planeringstider. När kunderna är på semester passar vi på att ta några dagar för att fundera över vart vi är på väg med verksamheten. Det går jättebra för oss, så ingen oro där inte, men vi känner båda att vi behöver fundera lite mer över vår inriktning och om vi ska nischa tjänsterna ytterligare.

Vårt problem är just nu snarare att vi får för många förfrågningar snarare än att vi har för få kunder. Vi vet båda vad vi tycker är allra roligast, men det känns ändå som att vi skulle behöva lite råd från någon som är proffs på just företagsutveckling för att veta om det är rätt väg att gå. Vi behöver sätta oss ner med någon och räkna på hur inkomster och risker kan se ut med olika scenarion för firman.

Just att hinna med och att hålla huvudet kallt är ju det som vi kämpar mest med just nu. Det är så lätt att det bär iväg i ett rasande tempo och att man inte hinner tänka efter vad som är bäst strategi när det ramlar in uppdrag efter uppdrag.

Därför har Lotta och jag slagit våra kloka huvuden ihop och bestämt oss för att det är bäst att anlita en managementkonsult för att komma vidare. Vi fnissade båda rätt gott åt det här när vi pratade om det eftersom ordet managementkonsult ofelbart gav oss bilder av Percy Nilegård (för er som inte minns Killinggänget och Nilecity är det bara att ta en sväng förbi Youtube för att uppdatera kunskaperna!). Efter att vi (med pinsamt dåliga resultat) försökt härma ovan nämnde herre i en halvtimme medan vi skrattade så att vi spillde kaffe över halva kontoret bestämde vi oss för att kolla upp om det kanske finns någon som erbjuder managementtjänster som är aningen mer seriösa.

Efter lite efterforskningar och genom att fråga några bekanta som också driver företag fick vi tips om en managementkonsult som ska vara jättebra. De vi har pratat med har varit väldigt nöjda och fått råd som har hjälpt dem att öka vinsten rejält samtidigt som de har haft det mindre stressigt. De har kunnat välja ut de absolut bästa klienterna genom att de har profilerat sig tydligt. Det betyder bättre betalt och kunder som ger riktigt bra referenser för framtida uppdrag.

Det kan verka kontraintuitivt att jobba mindre för mer pengar, men är det inte just det som de flesta av oss drömmer om?

Hur som helst så har vi bokat ett första möte senare i veckan för att gå igenom vår verksamhet och våra framtidsdrömmar. Vi får se vilka förslag konsulten kommer med. Därefter blir det några dagar ledigt innan barnen börjar skolan igen. Vi ska bara ta det lugnt och möjligen åka ner till någon närbelägen badplats om det är bra väder. Mer än så behövs egentligen inte. Bara att packa picknickkorgen med fika eller en lätt lunch och njuta av sommaren!

Du kanske också gillar