Funderar på att lägga nytt golv på kontoret

Parkettgolv på hemmakontor

Nu var det ett tag sen sist jag skrev här märkte jag. Har haft fullt upp med projektplanering inför våren och det är helt galet hur mycket läxor barnen får i skolan just nu… Känns som att jag inte gör annat än sitter och försöker hjälpa till med läxläsning på kvällarna. Visst är det bra hjärngympa, men jag märker verkligen hur rostiga vissa kunskaper är. Det man inte använder på över 25 år glöms bort, så enkelt är det bara. Men jag är rätt stolt över att jag lätt kan förklara matten åtminstone. Den använder jag ju delvis när det kommer till budgetplanering osv.

Hur som helst, sedan vi bytte till nya kontorsmöbler så märks det extra tydligt hur slitet golvet inne på kontoret är och jag håller på och klurar på om det skulle räcka att slipa och lacka eller olja om det eller om det vore bättre att lägga nytt golv.

Jag drömmer ju givetvis om ett fint trägolv som ger en lite mer exklusiv känsla, men har svårt att bestämma mig för om det ska vara en fiskbensparkett i ek eller ett härligt plankgolv i betsad furu. Kanske vore det smartast om jag hör av mig till en golvläggarfirma som får komma förbi och ta en titt på lokalen och ge offert på båda lösningarna samt säga vad de tycker skulle se bäst ut.

Eller finns det kanske något inredningsverktyg där ute där man kan prova olika golvtyper? Det har ju blivit allt vanligare med den typen av verktyg i bostadsannonser. Jag tycker det är så kul att testa det när jag behöver en liten paus från jobbet. Jag letar fram någon spännande lägenhet eller ett fint fritidshus och sitter sen och testar lite olika lösningar med olika tapeter, köksluckor och möblemang. Livsfarligt för helt plötsligt har det gått åt en timme eller två till att sitta och drömma…

Men till det egna kontoret borde det ju vara tillåtet. 😉 Tror att jag ska ta ett par foton senare i eftermiddag och testa hur det ser ut med olika varianter för att få lite mer känsla för hur det skulle bli. Nu har jag ju fria händer att anpassa mitt kontorsrum som jag vill och i ett mindre utrymme kan jag ju passa på att skaffa något lite mer exklusivt.

Men nu dags för en kopp kaffe så att jag är redo för läxläsningen sen när jag kommer hem.

Du kanske också gillar