Någon gång i månaden behöver vi en genomkörare

Fönsterputs

Hur brukar ni som är småbarnsfamiljer hinna med allt? Det är inte klokt vad tiden går fort. Om man inte märker det, lär man märka det åtminstone när man tittar på ens egna barn. Jag har tänkt på det, när man själv var liten; så många tanter som alltid skulle berätta om när de senast träffade en och ”du var så här liten”, sa de och höll handen ungefär en halv meter ovanför marken. Själv stod man och tittade på dem, och konstaterade som vanligt, att dig minns jag verkligen inte alls.

Nu när jag själv är vuxen får jag bita mig i tungan för att inte själv säga samma idiotiska saker till mina släktingars barn. Det gäller att inte själv göra och säga samma idiotiska och självklara saker. Så klart alla växer, och ständigt höra om dem gör inget barn glad.

Vi har bestämt oss för storstädning en gång i månaden

På tal om att tiden går fort, och man märker det när man tittar på sina egna ungar, har vi äntligen bestämt oss för att regelbundet anlita en egen städfirma som kommer hem till oss. Vi har insett det, att vi inte hinner städa hemma. Ska vi ta den tiden och tjata på ungarna för att alla ska hjälpa till, då gäller det att på ett pedagogiskt sätt få dem att städa lite mer symboliskt. Vi kan ju inte sätta på ungarna att de ska städa, som en professionell städare skulle göra. Därför har vi bestämt oss för att det ska komma en städfirma hem till oss en gång i månaden som tar det mesta som samlar på sig under en månad, och så städar vi lite ”fuskstädat” på veckorna. Då gör det inget hur barnen städar när vi väl får dem att ta en trasa och torka lite runt på bord och stolar.

Varför vill inte barnen hjälpa till när de kan?

Det är annars märkligt det där med att barnen vill vara med och göra allt som vi vuxna gör, så länge de är lite för små att göra det, men så snart de faktiskt har vuxit till sig och skulle kunna diska, tvätta, hänga tvätt och dammsuga, ja då vill de inte det. Vad ska man säga? Jag är fortfarande mållös.

Är någon mer än jag intresserad av en sådan storstädning och råkar bo i Stockholm kan du läsa mer här om dem. För mig är det viktigt att kontrollera företaget som ska komma hem till oss och städa. Jag kollar alltid referenser och jämför olika priser som de olika företagen tar. Sedan bestämmer jag och sambon oss för den som är bäst.

Du kanske också gillar